Expertises

Agentuurrecht

De verkeerde agent gekozen?

Agentuurrecht - Smit & De Hart Advocaten

Wat is agentuurrecht?

De kenmerken van het agentuurrecht

  • Handelen voor rekening van de principaal: een handelsagent handelt namens en voor rekening van de principaal. Dit betekent dat de agent optreedt als vertegenwoordiger van de principaal en provisie ontvangt voor het binnenhalen van klanten.
  • Provisiebasis: de handelsagent ontvangt een provisie, doorgaans een percentage van de verkoopwaarde, als beloning voor het verstrekken van zijn diensten. Deze financiële prikkel moedigt de agent aan om zich maximaal in te zetten en de handel van de principaal optimaal te bevorderen.

Distributierecht

Advocaat agentuurrecht en distributierecht

Niet alleen handelsagenten en distributeurs zijn bij ons aan het juiste adres, maar ook hun opdrachtgevers kunnen beroep doen op de expertise van onze advocaten. U kunt bij ons terecht voor het laten opstellen van een agentuurovereenkomst of distributieovereenkomst, maar ook voor geschillen hieromtrent. Ons team van advocaten heeft de afgelopen jaren diverse grote rechtszaken met succes afgerond op het gebied van agentuurrecht en distributierecht, zowel met een nationaal als een internationaal karakter.

De expertises van Smit & de Hart advocaten

Smit & de Hart advocaten staat garant voor betrouwbare juridische bijstand op het gebied van agentuurrecht en distributierecht. Met meer dan 35 jaar aan ervaring in de advocatuur zijn wij vastbesloten om uw rechten te beschermen en gerechtigheid na te streven, zowel voor zakelijke als privékwesties. Onze toewijding aan het behartigen van uw belangen strekt zich uit tot een breed scala aan expertisegebieden, waardoor u op ons kunt rekenen voor al uw juridische kwesties. Voor iedere juridische uitdaging hebben wij een geschikte oplossing.

Schakel ons in voor juridische bijstand bij agentuurrecht

Deel deze pagina