Personen- & Familierecht - Smit & De Hart Advocaten

De rol van een familierecht advocaat

Wanneer u te maken krijgt met zaken die onder het personen- en familierecht vallen, is het belangrijk om een ervaren en gespecialiseerd familierecht advocaat aan uw zijde te hebben. Deze advocaten zijn experts in het navigeren door de complexe juridische procedures en emoties die vaak gepaard gaan met familiezaken. Of het nu gaat om het opstellen van een samenlevingsovereenkomst, het regelen van een echtscheiding, of het vastleggen van afspraken over het ouderschap, een advocaat gespecialiseerd in personen- en familierecht kan u helpen om uw belangen te behartigen.

Onze ervaren familierecht advocaten staan tot uw dienst

Bij Smit & De Hart advocaten hebben we een team van ervaren en deskundige advocaten die gespecialiseerd zijn in personen- en familierecht. Met jarenlange ervaring in het begeleiden van cliënten door diverse familierechtelijke kwesties, staan onze advocaten klaar om u met raad en daad te adviseren u te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor uw situatie. 

U kunt onder meer bij ons terecht voor:

  • het opstellen, actualiseren of beëindigen  van een samenlevingsovereenkomst of huwelijkse voorwaarden;
  • het afwikkelen van de gevolgen van het verbreken van uw relatie of beëindigen van uw huwelijk (zoals de verdeling van een gemeenschap);
  • het maken van afspraken omtrent gezag over en omgang met kinderen en het opstellen van een goede zorg- en contactregeling;
  • het berekenen van alimentatie;
  • het afwikkelen van een nalatenschap.

Familierechtelijke kwesties

Expertise in echtscheidingszaken

Omgangsregeling en gezinsrecht

Na een scheiding is het opstellen van een omgangsregeling voor de kinderen een uitdagende taak. Een advocaat omgangsregeling kan u helpen om tot een passende regeling te komen die rekening houdt met de behoeften van zowel de kinderen als de ouders. Daarnaast bieden onze advocaten gespecialiseerd in gezinsrecht u advies over andere juridische kwesties die verband houden met het gezinsleven.

Alimentatieregeling

Alimentatie is een belangrijk onderdeel van veel echtscheidingszaken. Het is bedoeld om ervoor te zorgen dat beide partijen financieel stabiel blijven na de scheiding. Bij Smit & de Hart helpen onze personen- en familierecht advocaten u om een eerlijke alimentatieregeling te treffen die recht doet aan de financiële situatie van beide partijen.

De inkomenssituatie van zowel de partij die alimentatie voldoet als de partij die alimentatie ontvangt verandert voortdurend. Dit betekent dat uw alimentatierechten of ‑verplichtingen mogelijk aangepast kunnen worden. Daarvoor heeft u wel een advocaat nodig die gespecialiseerd is in het familierecht.

Ieder van onze personen- en familierecht advocaten kan op korte termijn een alimentatieberekening voor u maken waaruit blijkt of u (als alimentatieplichtige) aanspraak kan maken op een vermindering van alimentatie of (als alimentatiegerechtigde) of op een vermeerdering van alimentatie.

Het opstellen van juridische documenten

Naast het begeleiden van cliënten door juridische procedures, bieden onze advocaten gespecialiseerd in personen- en familierecht ook hulp bij het opstellen en beoordelen van juridische documenten. Of het nu gaat om een samenlevingsovereenkomst, huwelijkse voorwaarden, of een testament, onze advocaten zorgen ervoor dat deze documenten juridisch waterdicht zijn en uw belangen beschermen.

Emotionele ondersteuning bij personen- en familierecht

Boven op het behartigen van uw belangen, hebben onze familierecht advocaten ook oog voor de emotionele gevolgen van een eventuele scheiding, verbreking van een samenleving of overlijden. Vanwege de emotionele kant van de zaak is het belangrijk dat een advocaat familierecht u hierbij bijstaat, zodat u ondanks de soms hevig oplopende emoties geen beslissingen neemt waarvan u de gevolgen (nu of in de toekomst) niet kunt overzien.

Onze expertises

Als u een deskundig advocaat nodig heeft, dan bent u bij Smit & de Hart Advocaten aan het juiste adres. We hebben niet alleen ruime kennis omtrent familierecht, maar ook binnen tal van andere expertisegebieden. Reeds 35 jaar lang bieden onze advocaten zowel zakelijke als privé rechtsbijstand. Voor alle juridische uitdagingen hebben wij een geschikte oplossing.

Neem contact met ons op

Deel deze pagina