Expertises

Personen- en Familierecht

We kunnen een echtscheiding niet leuker, maar wel minder pijnlijk maken.

Personen- & Familierecht - Smit & De Hart Advocaten

Zoekt u in ’s-Hertogenbosch, Vught of de omgeving daarvan een advocaat personen- en familierecht

Wanneer u gaat samenwonen, trouwen, kinderen krijgt, of wanneer u uit elkaar gaat of de ander overlijdt, krijgt u te maken met het personen- en familierecht.

De wet schrijft voor welke afspraken u met uw partner kunt maken, maar ook wat er moet gebeuren wanneer u onverhoopt uit elkaar gaat of (een van) u beiden overlijdt.

In deze gevallen kan een advocaat familierecht u met raad en daad adviseren. Dat geldt zowel bij het opstellen of actualiseren van een samenlevingsovereenkomst of huwelijkse voorwaarden, als bij het afwikkelen van de gevolgen van het verbreken van uw relatie of beëindigen van uw huwelijk (zoals de verdeling van een gemeenschap), maar ook bij het maken van afspraken omtrent gezag over en omgang met kinderen.

Behalve de financiële belangen die hiermee gepaard gaan, hebben onze in het familierecht gespecialiseerde advocaten ook oog voor de emotionele gevolgen van een eventuele scheiding, verbreking van een samenleving of overlijden. Het is, juist vanwege de emotionele kant van de zaak, belangrijk dat een advocaat familierecht u hierbij bijstaat, zodat u ondanks de soms hevig oplopende emoties geen beslissingen neemt waarvan u de gevolgen (nu of in de toekomst) niet kunt overzien.

Iedere advocaat familierecht bij Smit & De Hart Advocaten heeft ruime ervaring op het gebied van het berekenen van alimentatie, het opstellen van een goede zorg- en contactregeling en het maken van afspraken rondom de scheiding of het beëindigen van de samenlevingsovereenkomst en het vastleggen daarvan in een (echtscheidings)convenant

Ook hebben onze advocaten ervaring met onverhoopt problematische afwikkelingen van een nalatenschap.

Hoe ‘up to date’ zijn uw alimentatie­rechtverplichtingen- of rechten?

De inkomenssituatie van zowel de partij die alimentatie voldoet als de partij die alimentatie ontvangt verandert voortdurend. Dit betekent dat uw alimentatierechten of ‑verplichtingen mogelijk aangepast kunnen worden. Daarvoor heeft u wel een advocaat nodig die gespecialiseerd is in het familierecht.

Zoekt u een advocaat familierecht?

Bij Smit & De Hart advocaten zijn meerdere ervaren en gedreven advocaten werkzaam die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht en u graag als advocaat personen- en familierecht bijstaan.

Ieder van onze advocaten personen- en familierecht kan op korte termijn een alimentatieberekening voor u maken waaruit blijkt of u (als alimentatieplichtige) aanspraak kan maken op een vermindering van alimentatie of (als alimentatiegerechtigde) aanspraak kan maken op een vermeerdering van alimentatie.

Zoekt u een advocaat familierecht in de omgeving van ’s-Hertogenbosch en of Vught, schroom dan niet om een beroep op ons te doen

Deel deze pagina