Wat is letsel en wanneer wordt de schade als gevolg van letsel vergoed? Iemand die een ongeval veroorzaakt, die letsel van een ander tot gevolg heeft, moet de schade van het slachtoffer vergoeden. Bij de te vergoeden schade moet u met name denken aan inkomensschade, reiskosten, medische kosten, hulp voor in huis, kinderopvang, de schade vanwege studieachterstand en eventueel smartengeld.

Wat is letsel?

Letsel is een ruim begrip, maar binnen het letselschaderecht gaat het om een fysiek ongeluk, al kan de schade als gevolg van dat letsel wel immaterieel van aard zijn. Het kan bij letsel gaan om een verkeersongeval, maar ook om bijvoorbeeld een bedrijfsongeval of een ander ongeluk. Als iemand door een fout te maken dit letsel veroorzaakt, of op een wettelijke grond zonder fout voor het letsel aansprakelijk is, dan dient de ander schadevergoeding te betalen vanwege het toegebrachte letsel.

Deel deze pagina

Kantoor - Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten in Vught biedt u zowel zakelijk als privé rechtsbijstand door een advocaat. Ons kantoor is al 35 jaar huisadvocaat voor tal van ondernemers en particulieren.

Meer over ons