Veelgestelde vragen

Wilt u een erfenis verdelen?

Het afwikkelen van een erfenis kan vrij lang duren. Een normale afwikkeling duurt al snel een half jaar tot een jaar. Bij problemen kan de afwikkeling aanzienlijk langer duren. Bij de verdeling van een erfenis valt het daarom aan te bevelen om er minnelijk met de mede-erfgenamen uit te komen. In goed overleg tot een oplossing komen is niet alleen de snelste, maar vaak ook de goedkoopste oplossing. Wanneer u er met de andere erfgenamen niet uitkomt, kan een rechter de verdeling van de nalatenschap vaststellen.

Soms is er sprake van een wettelijke verdeling. In een dergelijk geval verkrijgt de langstlevende echtgenoot de gehele erfenis, terwijl de kinderen een vordering ter grootte van hun erfdeel krijgen op de langstlevende echtgenoot. Pas wanneer de langstlevende echtgenoot overlijdt, kunnen de kinderen daadwerkelijk aanspraak maken op hun erfdeel.

Deel deze pagina

Kantoor - Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten in Vught biedt u zowel zakelijk als privé rechtsbijstand door een advocaat. Ons kantoor is al 35 jaar huisadvocaat voor tal van ondernemers en particulieren.

Meer over ons