Incasso- en beslagrecht - Smit & De Hart Advocaten

Op zoek naar de beste incasso advocaten?

Tijdige betaling van facturen is voor iedere onderneming van cruciaal belang. Te veel onbetaalde facturen kunnen een bedrijf zelfs de kop kosten. Van de andere kant wilt u dat er met beleid wordt omgegaan met bestaande relaties. Daarom dienen deze met de juiste toonzetting en timing te worden aangeschreven. Indien de factuur onbetaald blijft, dan wilt u uiteraard dat er snel en kordaat doorgepakt kan worden via een juridische procedure, beslag en/of een faillissementsaanvraag.

Wij beschikken over de goede incasso advocaten met jarenlange ervaring.

Kennis van beslagrecht

Indien facturen onbetaald blijven, dient in de meeste gevallen een gerechtelijke procedure gestart te worden. Voordat deze procedure wordt ingesteld, maar ook daarna, kan beslag gelegd worden op vermogensbestanddelen van de wederpartij. Een beslag vóór de rechtszaak wordt een conservatoir of bewarend beslag genoemd en een beslag ná de procedure wordt een executoriaal beslag genoemd.

Bij een conservatoir beslag moet nog wel de gerechtelijke procedure afgewacht worden voordat de beslaglegger tot uitwinning kan overgaan. Bij een executoriaal beslag kan het in beslag genomen vermogen vrijwel direct uitgewonnen worden.

Advocaat beslagrecht of incassorecht

Ons team van gespecialiseerde advocaten heeft veel kennis op het gebied van het incassorecht. Onze brieven hebben niet alleen de juiste toonzetting, maar voldoen uiteraard ook aan de wettelijke vereisten. Wij kunnen een regeling treffen en deze controleren en kunnen uiteraard ook namens u verweren weerleggen, om zo de wederpartij tot betaling te brengen zonder dat een rechtszaak nodig is.

Wij beschikken daarnaast over uitgebreide kennis op het gebied van het beslagrecht. Wanneer een minnelijke oplossing niet mogelijk of wenselijk is, kan zeer snel beslag worden gelegd op al het vermogen van uw wederpartij. Dit kan variëren van een auto voor de deur tot een in het Octrooiregister ingeschreven patent.

Of u nu een advocaat nodig heeft in de minnelijke fase, of bij beslag, of voor het snel maar deskundig opstellen van een incassodagvaarding, u bent bij ons aan het juiste adres.

Deel deze pagina