Veelgestelde vragen

Wat moet je doen bij burenruzie?

Een burenruzie is vaak zeer vervelend. Juist in je eigen woning wil je rustig en ongestoord van je vrije tijd genieten. Ook daarom kunnen burenruzies vaak sterk oplopen.

Een burenruzie kan ontstaan vermeende overlast. Denk daarbij aan geluidsoverlast of stankoverlast. Ook kan er ruzie ontstaan over de ligging van de erfgrens of de hoogte van schutting. Ook over een erfdienstbaarheid of over cameratoezicht kan een geschil ontstaan.

In de wet staat opgenomen dat iemand geen onrechtmatige hinder mag veroorzaken voor zijn buren. Dit is een vrij open norm. Daarom is het bij vermeende hinder van uw buren, of  bij mogelijke hinder die u volgens uw buren veroorzaakt, zaak om deskundige juridische bijstand in te winnen.

Heeft u ruzie met de buren?

Eigenlijk is het zaak om escalatie van uw geschil met de buren te voorkomen, omdat een echte ruzie met de buren van grote invloed kan zijn op uw woongenot. Als er toch echt sprake is van een burenruzie dan dient u zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen. Deze kan beoordelen of mediation of buurtbemiddeling nog tot een mogelijke oplossing kan leiden. In bepaalde gevallen, zoals bij onoverkomelijk geschil van de erfgrens zal de weg naar de rechter de enige uitweg zijn.

Deel deze pagina

Kantoor - Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten in Vught biedt u zowel zakelijk als privé rechtsbijstand door een advocaat. Ons kantoor is al 35 jaar huisadvocaat voor tal van ondernemers en particulieren.

Meer over ons