Veelgestelde vragen

Wat doet een strafrecht­advocaat?

Een strafrechtadvocaat houdt zich bezig met het verdedigen van verdachten van strafbare feiten. Het kan dan gaan om een klein vergrijp zoals een winkeldiefstal, maar ook om zware zaken waaronder moord en drugshandel. Een strafrechtadvocaat moet soms ook in de weekenden of buiten kantoortijden bereikbaar zijn als hij of zij een piketdienst heeft, omdat een strafrechtadvocaat mensen direct na hun aanhouding moet kunnen bijstaan.

Hoeveel verdient een strafrechtadvocaat?

Binnen het strafrecht zijn er veel mensen die een advocaat niet zelf kunnen betalen. In deze gevallen betaalt de overheid de advocaatkosten grotendeels of volledig. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn dat u geen strafrechtadvocaat kunt betalen. Wat een strafrechtadvocaat precies verdient, verschilt van geval tot geval. De meeste strafrechtadvocaten doen zowel zaken op betalende basis als op basis van bijstand van de overheid.

Deel deze pagina

Kantoor - Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten in Vught biedt u zowel zakelijk als privé rechtsbijstand door een advocaat. Ons kantoor is al 35 jaar huisadvocaat voor tal van ondernemers en particulieren.

Meer over ons