Als u getrouwd bent en u wilt scheiden dan is inschakeling van een advocaat wettelijk verplicht. Naast de kosten van een advocaat dient u ook de kosten van de rechtbank te betalen. In sommige gevallen is inschakeling van een mediator noodzakelijk en daarom ook een kostenpost.

Gezien het voorgaande is het moeilijk in te schakelen wat precies de kosten van een scheiding zijn. Vaak lopen deze wel in de enkele duizenden euro’s. Als u in aanmerking komt voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand, op basis van een zogenaamde toevoeging, dan zullen de kosten overigens meevallen. U betaalt dan immers alleen inkomensafhankelijke eigen bijdrage en een verlaagd bedrag aan griffierechten.

Van de andere kant kan de inschakeling van een advocaat u ook veel opleveren. Tijdens een echtscheiding dient het vermogen tussen de gewezen partners verdeeld te worden en dienen ook verdere afspraken te worden gemaakt, bijvoorbeeld over de omgang met de kinderen en de te betalen alimentatie.

Deel deze pagina

Kantoor - Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten in Vught biedt u zowel zakelijk als privé rechtsbijstand door een advocaat. Ons kantoor is al 35 jaar huisadvocaat voor tal van ondernemers en particulieren.

Meer over ons