Veelgestelde vragen

Wat moet je bij een scheiding regelen?

Een scheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis in uw leven en in dat van uw ex-partner en eventuele kinderen. Bij een scheiding dienen verschillende zaken geregeld te worden. Wanneer u in gemeenschap van goederen getrouwd bent, dan dient al het gezamenlijke vermogen verdeeld te worden. Dit alleen al kan een complex proces zijn met veel onderhandelingspunten en discussie. Daarnaast dient de vraag beantwoord te worden of een van de partners recht heeft op partneralimentatie en zo ja, hoe hoog de partneralimentatie is.

Wanneer u kinderen heeft, dient daarnaast ook een ouderschapsplan vastgesteld te worden met daarin een omgangsregeling of zorgregeling waarin u onder andere afspraken maakt over het verblijf van uw kind. Het is belangrijk om in goed overleg tot afspraken te komen om te voorkomen dat het kind klem raakt tussen de ouders. Ook een co-ouderschapsregeling behoort soms tot de mogelijkheden. Daarnaast kan ook sprake zijn van een recht op kinderalimentatie.

Wilt u uw echtscheiding regelen?

Wilt u uw echtscheiding laten regelen door een advocaat? Het is vaak de beste optie om een advocaat in een vroeg stadium in te schakelen, ook als er geen sprake is van een conflict. Een advocaat kan voor u een correct en evenwichtig echtscheidingsconvenant opstellen en indienen bij de rechtbank. Een advocaat kan hiermee toekomstige conflicten voorkomen en kan ook eventueel als mediator tussen partijen optreden.

Deel deze pagina

Kantoor - Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten in Vught biedt u zowel zakelijk als privé rechtsbijstand door een advocaat. Ons kantoor is al 35 jaar huisadvocaat voor tal van ondernemers en particulieren.

Meer over ons