Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een deurwaarder en een advocaat?

Tussen gelijk hebben en gelijk krijgen is in het recht een groot verschil. U zult namelijk uw gelijk moeten bewijzen en de rechter van uw gelijk moeten overtuigen. Hiervoor heeft u een goede advocaat nodig.

Wanneer u eenmaal gelijk heeft gekregen, moet u ook uw gelijk nog halen. Daarvoor is de gerechtsdeurwaarder. Deze kan namens u beslagleggen op vermogen van de wederpartij wanneer deze na een veroordeling niet vrijwillig betaalt. Ook bij een veroordeling tot afgifte of levering van een zaak, zoals een auto, kan een deurwaarder deze meenemen op grond van het vonnis van de rechter. Dit laatste wordt ook wel reële executie genoemd.

Gezien het voorgaande is het verschil tussen een deurwaarder en een advocaat vrij duidelijk. Een advocaat zorgt ervoor dat u uw gelijk krijgt en deurwaarder zorgt ervoor dat u uw gelijk vervolgens ook haalt.

Deel deze pagina

Kantoor - Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten in Vught biedt u zowel zakelijk als privé rechtsbijstand door een advocaat. Ons kantoor is al 35 jaar huisadvocaat voor tal van ondernemers en particulieren.

Meer over ons