Veelgestelde vragen

Wat als ik geen advocaat kan betalen?

Sommige mensen kunnen geen advocaat betalen en hebben ook geen rechtsbijstandsverzekering. Gelukkig bestaat er in Nederland recht op gesubsidieerde rechtsbijstand door de overheid. Er moet dan nog steeds wel een eigen bijdrage betaald worden, maar deze is eenmalig en beperkt van omvang. De Raad voor Rechtsbijstand is het orgaan dat zogenaamde toevoegingen verleent.

Ik kan geen advocaat betalen

Als u geen advocaat kunt betalen, dan hoeft u niet zelf naar de Raad voor Rechtsbijstand te gaan. Uw advocaat doet dit voor u aan de hand van uw gegevens wordt een toevoeging aangevraagd en ontvang u binnen enkele weken een beslissing op de aanvraag. Bij deze beslissing wordt ook de hoogte van de eigen bijdrage vastgesteld. Deze brengt de advocaat vervolgens bij u in rekening. Bij een rechtszaak moet u vervolgens ook nog het verlaagde griffierecht betalen, maar verder is de rechtsbijstand van uw advocaat dan kosteloos.

Deel deze pagina

Kantoor - Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten in Vught biedt u zowel zakelijk als privé rechtsbijstand door een advocaat. Ons kantoor is al 35 jaar huisadvocaat voor tal van ondernemers en particulieren.

Meer over ons