In geval van ontslag is het zaak om uw hoofd niet in het zand te steken. Indien u een ontslag zomaar accepteert loopt u het risico een WW-uitkering mis te lopen. Daarnaast kan het zijn dat u voor bepaalde vergoedingen, zoals een transitievergoeding of een billijke vergoeding, in aanmerking komt. Het is bij ontslag niet verstandig om op de mededelingen van uw werkgever te vertrouwen, maar om direct juridische bijstand in te roepen.

Wat te doen bij ontslag op staande voet?

Ontslag op staande voet is slechts in bepaalde gevallen mogelijk en dient ook aan bepaalde eisen te voldoen. Ook dreigt u bij ontslag op staande voet nog meer rechten te verliezen dan bij een normaal ontslag. Daarom is het bij ontslag op staande voet van nog groter belang om direct een advocaat in te schakelen, die het ontslag op staande voet kan toetsen en u ook voor het overige kan bijstaan.

Wat te doen bij dreigend ontslag?

Er kan op verschillende manieren sprake zijn van een dreigend ontslag. Zo kan uw werkgever een dossier tegen u aan het opbouwen zijn. Ook kan een bij een overname sprake zijn van een risico van verval van uw functie. Ook in dit soort gevallen is het zaak om vooraf uw juridische positie correct te laten bepalen, zodat u goed op de hoogte bent van de mogelijkheden en kansen. Daarom is het ook bij dreigend ontslag verstandig om contact op te nemen met een advocaat die u kan adviseren en bijstaan.

Deel deze pagina

Kantoor - Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten

Smit & De Hart Advocaten in Vught biedt u zowel zakelijk als privé rechtsbijstand door een advocaat. Ons kantoor is al 35 jaar huisadvocaat voor tal van ondernemers en particulieren.

Meer over ons